perjantai 12. heinäkuuta 2013

Japanilainen arkku myytiin yli 7 miljoonalla eurolla

Kultakoristeltu Japanilainen arkku

Ranskassa "televisiotasona" käytetty arkku on paljastunut arvokkaaksi keräilyesineeksi. Onneksi TV ei jättänyt suuria jälkiä arkkuun.  Tytär kertoi arkun toimineen myös baarikaappina, illalla TV siirrettiin pois ja baariarkku aukaistiin. ,se oli isän baari.

Asiantuntijat ovat arvioineet arkun olevan 370 vuotta vanha, The Sun -lehti uutisoi. Puusta ja kultakoristeista valmistettu arkku on vuosien varrella kuulunut muun muassa brittiläiselle runoilijalle William Beckfordille. Arkku katosi vuonna 1941 sen silloisen omistajan Sir Clifford Coryn kuoltua.


Arkun kansi
Keräilijät ovat etsineet Japanista kotoisin olevaa keräilyharvinaisuutta Coryn kuolemasta lähtien. Arkun kerrotaan päätyneen vuonna 1970 brittiläiselle insinöörille, joka oli ostanut sen puolalaiselta lääkäriltä. Ranskaan muuttaneen brittimiehen kerrotaan maksaneen arkusta 100 puntaa, eli noin 116 euroa.


Arkun kultainen lakka koristelu
Miehen kuoltua hänen tyttärensä kutsui asiantuntijan paikalle arviomaan isänsä irtaimistoa. Tällöin kävi ilmi, mikä harvinaisuus brittimiehellä olikaan ollut hallussaan. Arkku myytiin äskettäin huutokaupassa amsterdamilaiselle Rijksmuseumille 7,3 miljoonan euron hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.