torstai 3. tammikuuta 2013

Longines kaliiperi 13ZN ja hieman Longines historiaa

Longines kaliiperi 13ZN
 Horologium. Longines kaliiperi 13ZN on yksi halutuimmista keräily kelloista Se on käsin vedettävä, Cal .13ZN:ssä on 17 kiveä, Breguet spiraali ja BPH 18000. Kello julkaistiin ja patentoitiin vuonna 1936.

Longinesin historia alkoi vuonna 1832 Auguste Agassizin avatessa pienen kelloverstaan St.Imierin kaupungissa Sveitsissä. Yksi Augusten sisarista nai Lausannesta kotoisin olevan kauppiaan Marc Francillonin ja vuonna 1834 he saivat pojan, Ernest Francillonin.

Näihin aikoihin suurin osa kellonvalmistuksesta tapahtui kelloseppien kotona, mutta vuonna 1866 Ernest Francillon perusti oman, erillisen, kellotehtaan St.Imierin lähistölle. Tehdasta ympäröivien niittyjen nimi oli Es Longines. Tämä tehdas oli Longinesin ensimmäinen tuotantopaikka. Tehdas varmisti parantuneen laaduntarkastuksen, ja sen tuottamista kelloista tuli pian kuuluisia luotettavuudestaan ja tarkkuudestaan.

Kehittääkseen koneistoja Francillon palkkasi nuoren insinöörin, Jacques Davidin. Tästä alkoi onnistunut kehitys ja vuonna 1911 yrityksellä oli yli 1100 työntekijää

Longines kehitti pitkän perinteen yheistyössä urheilumaailman kanssa. Yritys toimi virallisena ajanottajana kesä- ja talviolympialaisissa jo vuonna 1896. Longines alkoi valmistaa kronografeja jo 1879, mutta kehitti kaikkein tärkeimmän ajanottoinstrumentin vuonna 1912, elektronisen sekuntikellon. Longines kehitti myös ensimmäisenä järjestelmän, jonka ansiosta urheilutulosten ajat pystyttiin näyttämään televisiossa urheilukilpailujen yhteydessä. Järjestelmä oli ensimmäisen kerran käytössä vuoden 1970 syöksylaskun World Cupissa St.Moritzissa, Sveitsissä.Longines kaliiperi 13ZN
 Longinesilla oli myös vahvat siteet ilmailuun. Yritys valmisti lentokoneiden instrumentteja ilmailun historian alkuvaiheilta asti.


Vuonna 1927 Longines vastasi Charles Lindbergin Atlantin ylittävän,  Spirit of St.Louis -lentokoneella tehdyn, lennon ajanotosta. Longinesin instrumentit löytyvät myös The City of New York -lentokoneesta, jolla Collyer ja Mears tekivät ennätyksen maailmanympäryyslennollaan 1928.

Vuonna 1920 Longines lanseerasi Weems Navigation Watch -kellon yhdessä Van Horn Weemsin kanssa. Kello oli suunniteltu erityisesti lentäjille, ja siitä tuli yksi suosituimmista lentäjien ja navigaattorien keskuudessa.


Vuonna 1930, amiraali Richard E. Byrd saapui Etelänavalle ensimmäistä kertaa. Hänellä oli  aina  Longines ranteessa, kello oli luotettava vaativissa olosuhteissa.

Longines 1931
 Vuonna 1931 Charles A. Lindbergh suunnittelee navigointi välineen, kellon jonka Longines valmisti. Kelloa käytetään yhdessä Sextantin ja Nautical Almanacin kanssa,  Lindbergh Hour Anglea katsoessa- joka perustuu malliin Weems on luotu 1927 - auttaa lentäjiä laskemaan pituusasteen, yhdistettynä leveysasteeseen, antaa lentäjille tarkan maantieteellisen sijainnin.


Vuonna 1960 Longines lanseerasi maailman ohuimman elektromagneettisen kellon, joka oli vain 0.98 mm paksu.

Longines Cal. L400
 Vuonna 1963 Longines suunnitteleli sähkömekaanisen kellon, kaliiperi L400 oli tarkoitettu observatorio kilpailuihin ja virtaa kellolle antoi 1,35 V elohopea paristo

Vuonna 1969 yritys esitteli Ultra-Quartzin, ensimmäisen kyberneettisen sähkökellon maailmassa.

1972 Longines LCD
 Vuonna 1972 Longines lanseerasi Liquid Crystal Display (LCD) -näytöllä varustetun rannekellon. Yritys teki myös yhteistyötä Ebauche SA ja Texas Instruments Incorporated, Longines LCD (Liquid Crystal Display) kanssa kehittäessään mailman ohuinta kvartsikelloa, Feuille dOria.

Vuonna 1984 oli vuorossa kuuluisa Conquest VHP (Very High Precision) -kello, joka rikkoi useita ajanottoennätyksiä ja jätätti ainoastaan 12 sekuntia vuodessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.