lauantai 19. tammikuuta 2013

Kello halvempi kuin pariston vaihto

Prologue

 Kun kello on 15 € hintainen, ei siltä voi pajon vaatia, toisaalta esim Prologue kellot kestää hyvin yhden pariston, jopa kahden pariston vaihdon iän, eihän siltä voi muuta vaatiakkaan ja mikä hauskaa ne pysyvät ajassa.

Kyllä Suomessa ostetaan kalliitakin kelloja, mutta ei niitä kannata, pitää puutarhatöissä, pukukellot on eri asia. Minulla on Seiko kädessä kun olosuhteet ovat vaativat ja hyvin ovat kestäneet, sillä kyllä mineraalilasiinkin tulee jälkiä ja titaanikuoriin myös, toisaalta näitä halpoja kelloja on hauska testata.

Prologue
 Koneisto ei kärsi ahtaanpaikan kammosta, sillä vapaata tilaa jää rittävästi. Ihmettelen kuinka tällainen muovinen koneisto saadaan kestämään niinkin pitkään.

Prologue
 Sama koneisto hieman lähempää tarkasteltuna, niin kuin teksti mainitsee kellossa ei ole kiviä.

Prologue Titanium
Ylläolevaa Prologue 25€ kelloa on pidetty säännöllisesti arkisissa askareissa melkein kaksi vuotta ei ole pahemmin naarmuuntunut, ja on pysynyt ajassa. (Tässä Proloque mallissa oli Miyota koneisto tosin heikompi kuin nuo 20 - 30  vuotta vanhemmat.)

Prologue Titanium
 Takakannessa lukee "All Titanium" en vielä ole avannut kelloa, vartun kun paristo loppuu, onhan se jo kestänyt kohta 2 vuotta. (paristo kesti 2 1/2 vuotta.)

MIYOTA koneisto kuuluu CITIZEN ryhmään
 80-90 luvulla halvoissa kelloissa oli vielä laadukkaampia koneistoja, jotka toimivat vielä tänäpäiväna, minulla oli muutama joita kuvasin tähän 1 kivinen MIYOTA koneisto,  Miyotan omistaa Citizen Co. Kellot käy hyvin kun vain vaihtaa SR626SW pariston.

MIYOTA koneisto kuuluu CITIZEN ryhmään
 Kun loma rannalta ostaa halvalla "merkkikellon" usein sisällä tikittää Miyotan koneisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.