perjantai 28. joulukuuta 2012

Omega Constellation ST 368.0852 Caliber 1011

Omega Constellation ST 368.0852 Caliber 1011
Constellation Malli julkaistiin 1952, Omegan deluxe-malliksi. Käytettiin alunperin vain cronometritestatuissa malleissa. Takapohjassa observatorion kuva. Constelllation oli 70-luvulle asti Omegan malliston lippulaiva brändi ja Constellation oli siten myös Omegan kallein malli. 

Tunnetuin vintage Konsta on ns Pie-Pan-malli , joka muistuttaa piirakkapannua, profiili tasainen keskeltä ja indexeistä alkaen viistetty. Nyky Constellation-malli, jossa on klo 3:00 ja 9:00 kohdalla kynnet lasisarjan päällä,on nimeltään Manhattan, sen tuotanto alkoi 1982. Constellationin Manhattanin uusin, mallin neljäs inkarnaatio on nimeltään Double Eagle.


Suomalaisten niin kellokeräilijöiden kuin kellonkäyttäjien eniten arvostama ja rakastama kellomerkki Omega, nosti itsensä vuoden 2012 alussa virallisesti laatukello kategoriasta luxuskello kategoriaan. Merkin omistajan, The Swatch Groupin, tavoitteena on tällä toimella nostaa Omegan arvostus kellomerkkinä pääkilpailijansa Rolexin rinnalle.


Omega Constellation ST 368.0852 Caliber 1011

Tämä tarkoittaa sitä, että tehdas ottaa myös lujemmin ja tarkempaan valvontaan kellojensa jälkimarkkinakorjaaukset, sillä ei ole tarkoituksenmukaista, että kuka tahansa, esim kelloliikkeen myyjätär, pääsee heikkotasoisilla korjausyrityksillään tekemään hallaa merkin nimelle, vaihtaessaan paristoa kelloon. Tehdas vaatii, että korjaajan on oltava kokenut ja ammattitaitoinen kelloseppä ja tällä käytössä oikeanlaiset työkalut. 1.1.2012 alkaen kellomerkin varaosia on toimitettu ja huolto-informaatiota on annettu vain Virallisille Huolloille eli auktorisoiduiksi huolloiksi pyrkiville kellohuolloille ja kellosepänliikkeille. Näitä kellohuoltoja tai kellosepänliikkeitä on Suomessa maanlaajuisesti vain noin 20 kpl. Tehdas antaa tiukat kriteerit se mm määrittelee tarkoin millainen ammatillinen kokemus ja koulutus on korjaavalla kellosepällä, millaiset työkalut ja laitteet huolto omistaa.

Omega Constellation ST 368.0852 Caliber 1011

Erityisesti työkalujen osalta haaste on ollut iso suomalaisille kellosepille, sillä usein se merkitsee mittavia kaluston uusimisia ja uusien hankintoja. Isoilla liikkeillä taas ongelmana on ammattitaitoinen kelloseppä, sillä kellonkorjaus on käytännössä ulkoistettu alihankkijoille suomalaisista kellosepänliikkeistä jo 70-80-lukujen taitteessa.  Tehdas määrittelee, miten kellot korjataan ja miten korjaukset suoritetaan.. Huollot eivät saa käyttää korjauksissa mitään ei-alkuperäisiä osia ja tämä koskee myös rannekkeita.

Kaikille Omega korjauksille myönnetään 2 vuoden takuu, kuitenkin niin, että pienkorjauksissa se koskee vain kyseistä työtä, sekä vesitiiviyttä, mikäli kuori avataan. Eli näin ollen Omegassa ei ole "vain" pariston vaihtoa, vaan kyseessä on pienkorjaus ja se kattaa myös vesitiivyden tarkistuksen ja mahdolliset tiiviysosien vaihdot, sekä työlle 2 vuoden takuun. Työn hinta on myös aivan eri kuin "pelkän" kellosepän tai myyjättären suorittama pariston vaihto.

Tehdas on jakanut yhteistyö-yrityksensä kolmeen kategoriaan. Virallisissa huolloissa on 3 kategoriaa:

1) Omega töiden vastaanotto paikka eli liike, jolla on oikeus suorittaa korjauksia rannekkeisiin. Tällä liikkeellä ei ole lupa avata kelloa eikä edes vaihtaa paikanpäällä patteria, vaan kello pitää lähettää, joko 2 tai 3 -tason huoltoon.

2) Omegan tukihuolto, paikka, jolla on oikeus vaihtaa Omegaan nuppi, paristo tai korjata ranneke, mutta ei ole oikeutta purkaa koneistoa tai irrottaa edes viisareita koneistosta.

3) Omega huolto, täysien korjausoikeuksien huolto, paikka, jolla on oikeus tehdä kaikki korjaukset Omega kelloihin.

Lähde: Kellohuolto Loppela on mukana Omegan ohjelmassa täysien korjausoikeuksien huoltona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.