perjantai 21. joulukuuta 2012

Jaeger Le Coultre Master Grand Tourbillon

Jaeger Le Coultre
 Jaeger Le Coultre Historiaa

Vuonna 1833 30-vuotias Antoine LeCoultre avasi pienen kellotehtaan Le Sentierissä, Sveitsissä. Antoine oli kellosepän poika Vallee de Joux:n alueelta. Nykyinen Jaeger LeCoultren kellotehdas sijaitsee hyvin lähellä alkuperäistä paikkaa. Antoine LeCoultre oli lahjakas kelloseppä ja vielä nerokkaampi keksijä. Vuonna 1844 hän esitteli komplikaation, joka merkitsi vallankumousta kelloteollisuudelle; millionometerin. Millionometer oli ensimmäinen instrumentti, joka pystyi mittaamaan millimetrin tuhanneosan. Tämän keksinnön ansiosta kellojen osista pystyttiin tekemään entistä tarkempia.

LeCoultren motto oli “meidän tulee perustaa asiantuntemuksemme tieteeseen”. Hänen mukaansa tiede ja tekniikka tulevat aina ennen luovuutta. Tämän filosofian ansiosta LeCoultresta tuli pian Sveitsin johtava kellonvalmistaja sekä kellokoneistojen ja osien tuottaja.

LeCoultren koneistot olivat niin korkeasti arvostettuja, että vuoteen 1910 asti yritys toimitti kaikki Patek Philippen koneistot. Vuosina 1900-1919 LeCoultre tuotti noin 40 000 koneistoa muille sveitsiläisille kellonvalmistajille.

Jaeger Le Coultre Master Grand Tourbillon 
 Vuonna 1925 Antoine LeCoultren pojanpoika, David LeCoultre, aloitti yhteistyön Edmond Jaegerin kanssa. Jaeger toimi tuolloin Cartierin koneistojen toimittajana. Tästä alkoi modernin Jaeger LeCoultren historia. Tähän hetkeen asti LeCoultre ei ollut lainkaan myynyt kelloja omiin nimiinsä, mutta nyt yritys alkoi markkinoida kelloja oman tuotemerkin alla. Jaeger LeCoultre jatkoi myös uusien teknisten hienousten kehittämistä, ja lanseerasi kellon, jonka kuori oli kokonaisuudessaan ruostumatonta terästä. Yritys myös kehitti maailman pienimmän kellokoneiston, joka painoi alle gramman.

Jaeger Le Coultre Master
  Vuonna 1931 Jaeger LeCoultre esitteli Reverson, rannekellon, joka kääntyi 180 astetta omassa kuoressaan suojaten näin kellotaulua. Valitettavasti muuttuvat designtrendit sekä samanaikaisesti kehitetyt vedenkestävät kellot estivät Reverson menestyksen. Malli olisi saattanut joutua kokonaan unholaan ilman erästä italialaista kellokauppiasta, joka sai käsiinsä käyttämättömiä Reservoja. Hän osti nämä kellot ja lisäsi niihin uudet koneistot. Nämä uudet Reservot myytiin loppuun muutamassa päivässä ja nykyään malli on yksi Jaeger LeCoultren suosituimpia.

Jaeger Le Coultre
 Vuonna 1932 kellonvalmistaja Patek Philippe oli vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa etsien sijoittajaa, joka pystyisi pelastamaan yrityksen. David LeCoultre teki tarjouksen toivoen saavan enimmäisomistuksen yrityksestä, mutta viime metreillä yritys myytiin Sternin veljeksille. Näin ollen kahden Sveitsin suurimman kellomerkin, Jaeger LeCoultren ja Patek Philippen, yhdistyminen ei koskaan toteutunut.

Jaeger-LeCoultre Reverso Grande GMT
 Jaeger LeCoultre on jatkanut teknisten innovaatioiden, kuten Memovoxin, Futurematicin, Atmos-kellon ja lukuisten muiden monimutkaisten komplikaatioiden kehittämistä. Yritys lanseerasi mm. maailman ohuimman automaattisen koneiston, joka oli vain 2.35 mm paksu. Tätä koneistoa käyttävät mm. Vacheron Constantin ja Audemars Piguet.

Käytännöllisesti katsoen kaikki Jaeger LeCoultren kellojen osat ovat yrityksen omaa käsityötä. Tuotemerkki on lanseerannut useita suosittuja kellosarjoja, kuten Reverso Tourbillon, Reverso Minute Repeater ja Master Control.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.