sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Hamilton Ventura - kellomuotoilua parhaimmillaan

Hamilton Ventura


  Kylmänä talvi iltana on miellyttävää siirtyä ajatuksissa lämpimiin paikkoihin.Näissä tunnelmissa elokuvaksi valitsin DVD hyllystä "Sininen Hawaji", se oli Elviksen menestynein elokuva. Katsoin tämän teatterissa 60-luvulla ja nyt DVD. Kaikissa Elviksen elokuvissa on sama juoni, kääritty vain eri paperiin. Eihän se huono asia ole,kauniita maisemia, pikkusievää näyttelemistä ja musiikki tuntuu hyvältä vieläkin, koska Elvis oli hyvä laulaja. Angela Lansbury näytteli Sarah Lee Gatesiä Elviksen äitiä tosi hauskasti, olemalla hieman naivissa roolihahmossa. Elokuvassa Elvis ajoi punaista MGA 1600 urheiluautoa kyydissään tyttöystävänsä Nancy Walters, joka oli aiemmin toiminut mallina. Soundtrack Blue Hawajii oli Billboard Pop Albums listalla 79 viikkoa ja N:o1 20 viikkoa. Tämä on yksi Elviksen elokuvista , jota tulee katsottua uudelleen. Taiteellista muotoilua elokuvassa edusti Elviksen tyylikäs kello. Hamilton Ventura.

Hamilton Ventura Elvis 

Hamilton Historiaa


Hamilton Watch Company perustettiin Lancasterissa, USA:n Pennsylvaniassa, vuonna 1892. Yrityksen ensimmäiset kellot olivat sarja taskukelloja nimeltään Brodway Limited. 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä Hamilton toimi amerikkalaisen armeijan kellontuottajana. Yrityksen ensimmäistä rannekelloa käytti mm. kenraali ”Black-Jack” Pershing miehineen ensimmäisen maailmansodan aikana. Toisen maailmansodan aikana Hamilton joutui lopettamaan yksityisille kohdistetun kellotuotannon pystyäkseen tuottamaan tarvittavat noin miljoona kelloa amerikkalaisille sotilaille.

1950-luvulla Hamilton työskenteli salaisen ”projekti X:n” parissa, jonka tuloksena vuonna 1957 yritys lanseerasi Ventura-kellon, ensimmäisen patterilla toimivan sähkökellon maailmassa. 

Hamilton jatkoi uraauurtavien kellojen parissa, ja 6.5.1970 yritys lanseerasi ensimmäisen digitaalikellon koko maailmassa. Trenditietoinen Hamilton on pitkään ollut erittäin suosittu Hollywoodissa, ja yrityksen kellot ovat näkyneet useissa elokuvissa, kuten Men in Black, Deadly Weapon, Fight Club, Independence Day, The Talented Mr. Ripley ja You’ve Got Mail.

Tänään Hamilton on osa Swatch Groupia, jonka siipien alla on useita tuotemerkkejä. 

Muutamia Esimerkkejä:

Ylellisyystuotteiden joukossa olevia merkkejä ovat Breguet, Blancpain, Glashütte-Original, Léon Hatot, Jaquet-Droz, Omega ja Tiffany & Co.

Laatutuotteiden valikoimassa olevia merkkejä ovat Longines, Rado ja Union Glashütte. 

Keskitason valikoimaan kuuluvat , Tissot, Calvin Klein, Certina, Mido, Hamilton ja Balmain  

Perusvalikoimaan Swatch ja Flik Flak 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.