tiistai 30. lokakuuta 2012

SEIKO kelloja 80-luvulta

Seiko 5420
 Kuvasin muutamia SEIKO kelloja , joita olemme hankkineet 80-luvulla. On hämmästyttävän hyviä tuotteita, kultaus ei ole himmentynyt käytössä ja kello toimii edelleen moitteetomasti. SEIKO uskoo, että rannekello on henkilökohtainen asuste. Parhaat rannekellot elävät harmoniassa ja vuorovaikutuksessa käyttäjänsä kanssa. Minunkin mielestä monet kellot, etenkin naisille tarkoitetut mallit ovat kauniita koruja. Usein muotoilijoina on toiminut maailman parhaita korumuotoilijoita kuten esim. Andrew Grima.

Seiko 3Y02 "Age Of Discovery"

 Tämä kello on ollut Arjalla päivittäisessä käytössä, nahkaranneke on hieman kulunut, kultaus on pysynyt tässäkin kellossa ja ei ole tarvinnut kuin paristo vaihtaa.

Kelloliikeissä on myynnissä vanhojakin malleja on hyvä tietää, minä vuonna kello on tehty ennen ostopäätöstä. Jos on hankkimassa uutta kelloa.


Seiko merkkaa kelloihinsa valmistusvuoden viimeisen numeron kellon sarjanumeron ensimmäiseksi numeroksi. Eli jos kellon sarjanumeron ensimmäinen numero on 2 on kello joko vuodelta -62, -72, -82 jne, pitää vain osata sijoittaa kello oikealle vuosikymmenelle ja silloin tietää kellon valmistusvuoden.  Toinen numero tai kirjain tarkoittaa valmistus kuukautta.

1 = Tammikuu
2 = Helmikuu
3 = Maaliskuu
4 = Huhtikuu
5 = Toukokuu
6 = Kesäkuu
7 = Heinäkuu
8 = Elokuu
9 = Syyskuu ( käytetään myös S kirjainta)
0 = Lokakuu ( Numero 0)
N = Marraskuu
D = Joulukuu

Seuraavat 4 numeroa Esim 3245 osoittaa kellon valmistusmäärä numeron siinä kuussa.
(0001-9999)

SEIKO kellojen vesitiiviys merkinnät


Lähde : KELLOHUOLTO LOPPELA , SEIKO


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.