perjantai 12. lokakuuta 2012

Muotokuvamaalauskurssi 2008

Arja katselee vuoden 2008 muotokuvamaalauskurssin teoksia

Katerina Dorokhova, Arja ja Olga Malytcheva


 Suomen Kulttuurirahasto järjesti 27.7. - 15.8.2008 Muotokuvamaalauskurssin Imatralla.
Kurssin opettajina toimivat Pietarin Repin-instituutin (Pietarin taideakatemia) professorit Vladimir Pesikov, Anatoli Lukashenok ja Gennadi Manasherov ja isäntänä taiteen koulutusjohtaja, kuvataiteilija Juhani Järvinen. Lisäksi kurssille oli kutsuttu vierailevia luennoitsijoita.

Arja ihailee Olga Malytchevan valmistuvaa teosta


 Malleina toimivat mm. valtioneuvos Riitta Uosukainen, kansanedustaja, Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sinikka Hurskainen sekä Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.
Siitolan kartanon navetta

 Muotokuvamaalauskurssin työtila oli idyllinen Siitolan kartanon navetta, joka on saneerattu Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun Kuvataiteen yksikön käyttöön.

Olga Malytchevan valmistuva teos
 Kurssin tarkoituksena oli innostaa ammatillisen koulutuksen saaneita kuvataiteilijoita muotokuvien tekemiseen ja tutustuttaa venäläisen muotokuvamaalauksen perinteeseen. Kurssin aikana tehtiin tutustumisretki Pietariin, jossa kurssilaiset työskentelivät mallin mukaan Pietarin taideakatemian tiloissa ja kävivät mm. Ilja Repinin kotimuseossa. Retkiä tehtiin myös taidekeskus Retrettiin ja Salmelaan.
Katerina Dorokhova


 Suomalaisten lisäksi kurssille osallistui kolme Pietarin taideakatemian stipendiaattia. Katerina Dorokhova oli koulunsa paras oppilas.

- Opiskelen monumentaalista öljyvärimaalausta ja valmistun kahden vuoden kuluttua. Venäjällä maalataan paljon tilausmuotokuvia myös tavallisista ihmisistä ja perheistä. Minäkin teen niitä, mutta en koskaan vain rahan takia. Haluan maalata muotokuvankin taiteellisen näkemykseni mukaan. Yhdennäköisyyttä tärkeämpää on tunnelma kuvan sisällä, Dorokhova sanoo.
Katerina Dorokhova
Katerina Dorokhova ja ArjaKaterinalla oli näyttely Salmelassa ja yleisöllä oli mahdollisuus viime vuonna 2011 nähdä suomalaisten nuorten taiteilijoiden rinnalla Pietarin taideakatemian lahjakkuuksia. 2011 pietarilaista akatemiaperinnettä edustaa Katerina Dorokhova. Hänen ehyt maalaussarjansa on näyttelyn helmiä. Nuoren taiteilijan hienojen maalausten aiheet ovat kuin balladeista.
Taiteilija pohtii rakkauden teemaa osittain arvoituksellisissa teoksissaan. Maalaustaito ja värien hallinta on suvereenia. Kuvien sisältö puhuu elämän kauneuden puolesta.

Arja seurasi opetusta takkaavaisesti


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kurssi ja upeita muotokuvia! Tuollaisella oppii varmasti paljon. On myös mukavaa työskennellä ryhmässä, ja nähdä toisten vahvuuksia ja löytää kenties samalla omansa.

    VastaaPoista
  2. Hauskaa kun pidit kuvista minulla on noin 1000 kuvaa kurssin ajalta, oli hienoa katsoa kun hyvät opettajat opettivat ammattikuvataiteilijoita, ainahan siinä sivussa itsekkin oppii ja saa hyviä vinkkejä maalaamisen saloihin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.