tiistai 16. lokakuuta 2012

Gustav Klimt art nouveau ja Lovejoy

 Malcesine sul Garda 1913 by Gustav Klimt Gustav Klimt oli itävaltalainen symbolistinen taidemaalari ja yksi Wienin art nouveau -taidesuuntauksen kärkihahmoja. Hänen töilleen ovat tunnusomaisia kullanväriset taustat sekä mosaiikkimainen pinnan täyttö.
Lovejoy  They Call Me Midas 


Wien. Wien on täynnä Gustav Klimtiä (1862–1918) taiteilijan 150-vuotisjuhlien kunniaksi. Art nouveaun  mestari täyttää Wienin museot Taidehistoriallisesta museosta Belvedereen.

19 vuoden takainen Lovejoy TV-sarjan jakso käsitteli Klimtin taulua ja siinä taide diileri kertoi arvon nousevan 20 vuodessa huomattavasti, hyvin meni sijoitusneuvo kohdalleen käsikirjoituksessa.

Lovejoy  They Call Me Midas 

Näyttelyjulisteet tuntuvat tapetoivan koko kaupungin, ja taiteilijan näkee jopa Praterin huvipuistossa Madame Tussaud'n vahakabinetissa, jossa fanit saavat kuvata itsensä Klimt-nuken kanssa.Klimtistä tehdään juhlavuonna myös musikaali, jonka kantaesitys on syyskuussa Künstlerhausissa.Samalla Klimtin taide päästää lähemmäs kuin koskaan ennen.
Lovejoy  They Call Me Midas 

Taidehistoriallinen museo on rakentanut väliaikaisen sillan, jotta katonrajassa olevat Klimtin seinämaalaukset voi ensimmäistä kertaa nähdä läheltä. Wieniläistä Sessionistit-taiteilijaryhmää johtanut Klimt pysyi suosittuna koko elinaikansa."Hän sai aina hyvät rahat muotokuvamaalarina.Klimt-tutkija ja Belvedere-museon apulaisjohtaja Alfred Weidinger kertoo.
Lovejoy  They Call Me Midas 

 Klimt otti vaikutteita esimerkiksi impressionismista ja japanilaisesta taiteesta, mutta keskeisintä Weidingerin mielestä oli hänen suhteensa taideteollisuuteen sekä omaperäiset materiaalikokeilut. "Tällä vuosituhannella Klimt-buumi on vain kiihtynyt. Hän on suositumpia ja arvostetumpi kuin koskaan", Weidinger kertoo. 

(Lähde HS.)


Lovejoy S4 E9 They Call Me Midas (1993)
Jim Leonard,Lovejoy's old mentor,asks for his help in a plot to sting greedy Dutch art dealer Hans Koopman,who once cheated Jim's wife's Judy's late father. At a weekend house party where Tinker poses as a lord and Eric as a gentleman farmer they persuade Koopman to buy a fake Klimt painting in exchange for a parcel of diamonds but on Monday morning Lovejoy discovers that Koopman is not the only person whom the Leonards have deceived.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.