perjantai 7. syyskuuta 2012

Taide

Taide-etsivä Arja tarkastelee Antti Helénin mänty päätä Hiljaiset
   Antti Helén "Hiljaiset" Oma kuva. Kuvataiteen valtakunta 2012 näyttely Imatran kulttuurikeskuksessa ja Taidemuseossa.

Picasso Arja etsii signeerausta
 Tällä kertaa Taide-etsivän suurennuslasin alle, joutui Picasson Susi, signeeraus oli jäänyt suurelta osin paspatourin alle, tarkka tutkimus osoitti työn aidoksi.

Arja hämmästyi hauskaa virkattua ja neulottua kuvaajaa

 Liisa Hietasen teos Sirpa.

Positiivista muotoilua
 Leila Viitasen veistosnäyttely on esillä pääkirjaston ala-aulassa 3. - 29.9. kirjaston aukioloaikoina. Veistoksista jäi positiivinen ja miellyttävä katselukokemus, harvoin nykytaide koskettaa taide-etsiviä näin emotionaalisesti.

Vitriinit täynnä pieniä kauniita posliiniesineitä
 Mielikuvitus on ollut valloillaan, kun monta vitriinillistä pieniä hauskan näköisiä posliini ja muista materiaaleista valmistettuja koriste ja muistoesineita oli pantu näytteille.

Tukinuittajat Aimo Tukiainen

Aimo Johan Kustaa Tukiainen (6. lokakuuta 1917 Orivesi – 3. kesäkuuta 1996 Helsinki) oli suomalainen kuvanveistäjä. Sodanjälkeisten vuosien keskeisimpiin suomalaisiin kuvanveistäjiin kuulunut Tukiainen suunnitteli paljon julkisia muistomerkkejä, joista tunnetuin lienee marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas Helsingissä.Hän siirtyi 1960-luvun alussa realistisesta tyylistä informalismiin. Tukiainen vaikutti myös valtion taidehallinnossa ja perusti Purnun taidekeskuksen. Hän sai professorin arvonimen vuonna 1977.Tukinuittajat Aimo Tukiainen
Tukiaisen ensimmäinen julkinen teos oli graniittinen Karkkilan vuoden 1918 sodassa kaatuneiden punaisten muistomerkki, joka paljastettiin 1948. Tukiaisen varhaiskauden pääteokseksi on sanottu Enso-Gutzeitin tilaamaa graniittista Tukinuittajat-veistosta, joka valmistui 1949 ja pystytettiin Imatran Tainionkosken voimalaitokselle. ”Työväen mies” Tukiainen aloitti monumentaaliveistäjän uransa työntekoa esittävillä tai työväenliikkeeseen liittyvillä veistoksilla, joista ilmeni kunnioitus ruumillisen työn tekijöitä ja yhteistyötä kohtaan. Sellaisille oli tilausta sotien jälkeisessä Suomessa.

Tukinuittajat Aimo Tukiainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.