torstai 17. toukokuuta 2012

Muotokuva kesäkurssi Imatralla

Muotokuva kesäkurssi Imatralla. Kuvasin tämän videon 2008


Suomen Kulttuurirahasto järjesti 27.7. - 15.8.2008 Muotokuvamaalauskurssin Imatralla.


Kurssin opettajina toimivat Pietarin Repin-instituutin (Pietarin taideakatemia) professorit Vladimir Pesikov, Anatoli Lukashenok ja Gennadi Manasherov ja isäntänä taiteen koulutusjohtaja, kuvataiteilija Juhani Järvinen. Lisäksi kurssille oli kutsuttu vierailevia luennoitsijoita.

Malleina toimivat mm. valtioneuvos Riitta Uosukainen, kansanedustaja, Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sinikka Hurskainen sekä Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen. Muotokuvamaalauskurssin työtila oli idyllinen Siitolan kartanon navetta, joka on saneerattu Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun Kuvataiteen yksikön käyttöön.

Kurssin tarkoituksena oli innostaa ammatillisen koulutuksen saaneita kuvataiteilijoita muotokuvien tekemiseen ja tutustuttaa venäläisen muotokuvamaalauksen perinteeseen. Kurssin aikana tehtiin tutustumisretki Pietariin, jossa kurssilaiset työskentelivät mallin mukaan Pietarin taideakatemian tiloissa ja kävivät mm. Ilja Repinin kotimuseossa. Retkiä tehtiin myös taidekeskus Retrettiin ja Salmelaan.

Suomen Kulttuurirahasto rahoitti suomalaisten kurssilaisten opetuksen, matkat, majoituksen, ruokailun, retket ja materiaaleja. Lisäksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun kustannuksella kurssille osallistui kolme venäläistä opiskelijaa.

Kurssilla valmistuneiden teosten näyttely avattiin 14.8.2008. Näyttely oli auki Imatran Kulttuurikeskuksessa 12.9.2008 asti.

Muotokuvamaalauskurssi on herättänyt alueellisesti paljon positiivista huomiota. Myös verkostoitumisessa on onnistuttu: kurssilaiset ovat jatkaneet keskinäistä yhteydenpitoaan kurssin jälkeenkin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.